Osvěžující koláč napěchovaný čokoládou a šťavnatým mangem.
Pokud jej budete skladovat v lednici, jeho konzistence bude poněkud „blemcavá“.
Na chuti mu to však neubere ani náhodou, je luxusní. Aby taky ne – kdo odolá
kombinaci čokolády, manga, datlí a ořechů? Pro větší tuhost jej můžete nechat v mrazáku
a podávat jako ledovou sladkou bombu.
Suroviny na korpus:
1 hrnek mandlí
1 hrnek sušených datlí (rozinek, brusinek)
1 vrchovatá čajová lžička skořice
Suroviny na náplň:
1 velké zralé mango
1 tabulka 80% čokolády
1 (bezlaktózová) zakysaná smetana
několik lžic (bezlaktózového) mléka
Postup:
Sušené datle jsem namočila do vroucí vody a nechala odstát.
Po několika minutách jsem je slila a spolu s mandlemi a skořicí
rozmixovala na těsto. To jsem natlačila do koláčové formy vystlané pečicím
papírem a přes noc nechala v lednici.
Druhý den jsem na korpus pokladla ½ manga nakrájeného na
tenké plátky. Čokoládu jsem rozpustila s pár lžícemi mléka, vmíchala
zakysanou smetanu a zbytek manga rozmačkaného vidličkou.
Směsí jsem zalila korpus s plátky manga a skladovala v lednici.
Vrch koláče ozdobte dle své fantazie. Vzhledem k tomu,
že mlsná návštěva již stála za dveřmi, naskládala jsem na koláč kousky
bonboniéry.
Výsledek měl takový úspěch, že jsem strávníkům musela téměř odtrhnout
koláč od pusy, abych jej vůbec stihla zdokumentovat.
Žádné komentáře:
Okomentovat