pondělí 17. dubna 2017

Variace na domácí smetanové nanuky

Jaro je tu! Konečně! Slunce, teplo, svěží vánek, barevní lidé, veselí lidé, stánky se zmrzlinami! Ale co když musíte odolat těm ledovým smetanovým dobrotám? Taky máte pocit, že váš život skončil, když už si nemůžete dojít dvakrát denně na šmoulovou nebo kindervajíčkovou? Nezoufejte, mám pro vás tipy na takové zmrzliny, že vám budou ostatní závidět. Vážně, až ochutnáte datlovou, tak po šmoulové už si ani nevzdychnete.

Suroviny na základ:
banán
bezlaktózová smetana nebo jogurt

A to je všechno, fakt.

Banán nakrájejte na kolečka a dejte zmrazit. Tuhý jej vhoďte do mixéru a zalijte smetanou nebo jogurtem. 
A teď přichází ta príma část, kdy se můžete dle libosti a fantazie vyřádit. Přidejte datlový sirup, kokos, kakao, ořechy, na kousky nakrájené ovoce, kousky hořké čokolády, arašídové máslo nebo třeba mák. Podřiďte se pro jednou vašim chutím a nechte je kouzlit lahodné a originální zmrzliny. 

Hotovou směs nalijte do forem na nanuky nebo jen do silikonové mísy s víkem a skladujte v mrazu. 
Předpokládám ale, že se tam moc dlouho neohřejí…

Tip na závěr: Před podáváním nechte nanuky lehce povalit a obalte je v rozemletých oříšcích, čokoládě, kokosu, máku, kakau, ... 



Inspirujte mne svými výrobky! J



Žádné komentáře:

Okomentovat