pondělí 19. června 2017

RAW jahodové nebe

V těchto opravdu teplých dnech nemám ani pomyšlení na pečení buchet, na čokoládové dorty, na dezerty plné šlehačky a máslových krémů. A tak vznikl tento dezert, který je velmi lehký, jak přípravou, tak chutěmi. Hodí se do parného léta k ledové kávě, vůni čerstvě posečené trávy, jemnému jazzu v pozadí a společnosti dobrých přátel. Je plný zralých jahod, jejichž sladká chuť se báječně snoubí s jemným tvarohem a ořechy s mákem dodávají dezertu na výraznosti a plnosti.

Suroviny na korpus:
140 g ořechů
60 g rozinek předem namočených do horké vody
40 g mletého máku
140 g másla

Suroviny na krém:
500 g polotučného tvarohu (bez laktózy)
250 ml smetany ke šlehání (bez laktózy)
2 lžičky medu
20 g zrníček nemletého máku

Suroviny na vrchní vrstvu:
domácí jahodová marmeláda
čerstvé jahody

A teď velmi jednoduchý postup:
Všechny suroviny na korpus rozmixujte do hrudkovité směsi, kterou natlačte na dno dortové formy a vložte do lednice.
Nyní vytvořte tvarohovou vrstvu smícháním tvarohu s medem. Šlehačku vyšlehejte a opatrně ji přimíchávejte do tvarohu. Nakonec lehce vmíchejte zrníčka máku a celou směs navrstvěte na korpus.
Nechejte v lednici nejlépe do druhého dne.
Vychlazený dort potřete marmeládou a poklaďte na čtvrtky pokrájenými jahodami. Pokud máte mátu, posypte dort ještě hrstí nasekaných lístků.
Ovoce můžete dle libosti obměňovat.



Žádné komentáře:

Okomentovat