neděle 6. srpna 2017

Zmrzlinový koláč s pečenou broskví

Jeden recept pro dokonalou letní pohodu.
Zmrzlinový koláč podávaný s horkou broskví je kombinace, po které se slehne zem dříve, než stačíte říct "Dobrou chuť" a všichni se budou ještě týden mlsně olizovat při vzpomínce na návštěvu u Vás. Jeho další nespornou výhodou je extrémně snadná příprava.
Tak pojďme na to.

Suroviny na korpus:
miska předem namočených hrozinek
miska ořechů (použila jsem loupané mandle, neloupané mandle a kešu ořechy v různém poměru)
2 čtverečky vysokoprocentní čokolády
2 vrchovaté lžíce mletého máku

Suroviny na zmrzlinu:
500 g polotučného tvarohu
30% smetana ke šlehání
2 lžíce třtinového cukru
2 broskve

Suroviny na pečené broskve:
2 broskve
třtinový cukr
skořice
máslo

Postup:
Všechny suroviny na korpus umixujte do hladké lepkavé hmoty. Tu natlačte do dortové formy vystlané pečicím papírem a celé to vložte do mrazáku.
Stejně postupujte se zmrzlinou - vše umixujte dohladka, nalijte na zmrzlý korpus a znovu vložte do mrazáku. Nechte chladit alespoň 4 hodiny.
Zhruba půl hodiny před podáváním připravte pečené broskve (můžete je upéct také dopředu a při podávání nechat na pár sekund ohřát v mikrovlnce). Broskve omyjte, rozkrojte na poloviny a vyjměte pecky. Poloviny broskví nandejte na plech s pečicím papírem (slupkou dolů) a posypte je cukrem a skořicí. Pečte ve vyhřáté troubě cca 30 minut na 160 °C dokud nebudou měkké. Na závěr pečení dejte do každé poloviny broskve malou kostičku másla.
Koláč vyndejte z mrazáku alespoň 5 minut před podáváním a nechejte jej v pokojové teplotě trochu povolit.
Na každý kus zmrzlinového koláče položte jednu polovinu pečené broskve. Můžete ještě posypat třeba nastrouhanou hořkou čokoládou.



Žádné komentáře:

Okomentovat