neděle 10. prosince 2017

Placka a krém

Obyčejná ovesná placka a jednoduchý krém z mascarpone vytvoří dvojici, kterou můžete bez zaváhání podávat slavnostně, třeba jako zdravý narozeninový dort.


Suroviny na placku:

2 hrnky ovesných vloček
½ hrnku třtinového cukru
banán
2 vejce
100 g 85% čokolády
lžíce kokosového oleje
2 lžíce másla

Suroviny na krém: 

2x mascarpone
1x polotučný tvaroh
1 vanilkový cukr
lžíce agávového sirupu

33% smetana ke šlehání

+ ořechy, sušené ovoce, holandské kakao

Postup:

Vločky a cukr jsem smíchala s rozmačkaným banánem a vejci. Čokoládu jsem rozpustila ve vodní lázni s kokosovým olejem a máslem a přilila do vločkové směsi. Vše jsem pořádně promíchala a natlačila do pečícím papírem vystlané dortové formy. Pekla jsem asi 15 minut na 180 °C, dokud placka nezezlátla a špejli jsem nevytáhla čistou.

Zatímco placka chladla, smíchala jsem mascarpone s tvarohem, vanilkovým cukrem a lžící agávového sirupu. Smetanu jsem vyšlehala do tuha a opatrně přimíchala k mascarpone. Hotový krém jsem nechala ještě 30 minut tuhnout v lednici a poté zdobičkou nanesla na dort. 
Vršek jsem lehce posypala kakaem a ozdobila ořechy, sušenou moruší a borůvkami. 



Žádné komentáře:

Okomentovat