Suroviny na placku:
2 hrnky ovesných vloček
½ hrnku třtinového cukru
banán
2 vejce
100 g 85% čokolády
lžíce kokosového oleje
2 lžíce másla
Suroviny na krém:
2x mascarpone
1x polotučný tvaroh
1 vanilkový cukr
lžíce agávového sirupu
33% smetana ke šlehání
+ ořechy, sušené ovoce, holandské kakao
Postup:
Vločky a cukr jsem smíchala s rozmačkaným banánem a vejci. Čokoládu jsem rozpustila ve vodní lázni s kokosovým olejem a máslem a přilila do vločkové směsi. Vše jsem pořádně promíchala a natlačila do pečícím papírem vystlané dortové formy. Pekla jsem asi 15 minut na 180 °C, dokud placka nezezlátla a špejli jsem nevytáhla čistou.
Zatímco placka chladla, smíchala jsem mascarpone s tvarohem, vanilkovým cukrem a lžící agávového sirupu. Smetanu jsem vyšlehala do tuha a opatrně přimíchala k mascarpone. Hotový krém jsem nechala ještě 30 minut tuhnout v lednici a poté zdobičkou nanesla na dort.
Vršek jsem lehce posypala kakaem a ozdobila ořechy, sušenou moruší a borůvkami.
Žádné komentáře:
Okomentovat