Raději počkejte, až budete doma sami, abyste odněkud náhodou nezaslechli "Dáš mi taky?" A nemuseli s plnou pusou a zrudlí, zčásti studem a zčásti vzteky nad tou neomaleností, prskat: "Promiň, ono to vlastně není dobrý, tobě by to nechutnalo, odpoledne ti upeču štrúdl."
Pokud jste veskrze lepší lidé než já a náhodou byste se chtěli dělit, upečte raději hned dva...
Suroviny:
500 g předvařené červené řepy180 g jemně mletých mandlí
200 g kvalitní hořké čokolády (já použila 85% Lindt)
120 g másla
4 vejce
200 g třtinového cukru
Postup:
Ve vodní lázni jsem rozpustila na kostičky nakrájené máslo s na kostičky nalámanou čokoládou a nechala vychladnout. Zatímco ta neodolatelně voňavá směs chladla, rozmixovala jsem červenou řepu na pyré a dále chvíli mixovala spolu s pomletými mandlemi. Do řepové kaše jsem přilila čokoládovou vychladlou směs a znovu promixovala.V míse jsem ušlehala celá vejce s cukrem do pěny a do této pěny opatrně přimíchávala čokoládovo-řepovou část.
Hotové těsto jsem nalila do vymazané a vysypané dortové formy a pekla asi 30 minut na 180 °C.
Hotové brownies by měly být na povrchu pevné až popraskané, ale vnitřek musí zůstat vláčný a měkký.
Servírování:
Pokud jste jako já, na servírování se zvysoka vykašlete, popadnete lžíci, zalezete si do postele a řepu v čokoládě prostě zdlábnete na posezení.Pokud jste dobré duše a budete se o tu lahodu dělit, podávejte přelité rozmixovaným banánem a posypané mandlemi.
Můžete také pomazat ořechovým máslem.
A nebo jen tak samotné se silnou kávou.
Vypadá to moc dobře! Také už jsem zkoušela péct řepu v kombinaci s čokoškou a lahoda :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM