neděle 10. září 2017

Nepečený dort z kokosu a čokolády

Tenhle dort je prostě balada. Jeho příprava je jednoduchá, zahrnuje v podstatě pouze míchání a mixování. A výsledek je přesto naprosto dokonalý.
Ucítíte protichůdné chutě jemného kokosového tvarohu, které je jako pohlazení před spaním a výraznou hořkou čokoládu s kakaem, která vyburcuje všechny vaše smysly.
A to je kombinace, u které si budete chtít vychutnat každé sousto sami a nebudete se chtít s nikým podělit. Takže možná rovnou připravte dorty dva. Pro jistotu.

Suroviny na korpus:

150 g rozemletých ovesných vloček
50 g rozemletých ořechů
2 čajové lžičky holandského kakaa
2 čajové lžičky skořice
20 g rozpuštěného kokosového oleje
40 g medu
1 banán

Suroviny na kokosovou vrstvu:

100 g strouhaného kokosu
40 g rozpuštěného kokosového oleje
400 g polotučného tvarohu
100 g zakysané smetany
med / agávový sirup na dochucení

Suroviny na čokoládovou vrstvu:

1 zralé avokádo
1 velký banán
100 g vysokoprocentní čokolády
2 čajové lžičky kakaa
300 g sýru cottage
40 g medu
20 g rozpuštěného kokosového oleje

+ strouhaný kokos na posypání

Postup:

Dortovou formu vymažeme máslem. V míse smícháme rozemleté vločky, ořechy, kakao a skořici. Přimícháme rozpuštěný olej a med a vypracujeme v drobivé těsto, které natlačíme na dno formy. Na korpus nakrájíme na kolečka banán a celé to uložíme k chladu do lednice.
Na kokosovou vrstvu umixujeme strouhaný kokos tak, aby pustil tuk. Smícháme jej s tvarohem, zakysanou smetanou, rozpuštěným olejem a podle chuti přidáme sladidlo. Naneseme na korpus a znovu dáme do lednice.
Čokoládovou vrstvu připravíme jednoduše rozmixováním avokáda s banánem, cottage sýrem, kakaem, rozpuštěnou čokoládou, olejem a medem. Čokoládovou vrstvu rozetřeme na kokosovou a na několik hodin necháme v lednici.
Před podáváním posypeme kokosem.





2 komentáře: