Ze silikonových forem se muffiny vyklopily po upečení úplně samy. Košíčky navíc lze mýt v myčce, což považuji za obrovské plus.
A na jakém receptu jsem silikonové formy vyzkoušela? Na muffinách z cukety. Jsou rychle hotové, na chuť vláčné, sladké a navíc zdravé.
Suroviny na 12 velkých muffinů:
1 menší cuketa2 hrnky celozrnné špaldové mouky
1 vanilkový cukr
1/2 hrnku třtinového cukru
2 vejce
1/2 hrnku rozpuštěného másla
3 lžíce zakysané smetany
2 lžičky sody
2 lžičky skořice
3 lžičky holandského kakaa
špetka soli
nasekané ořechy
hrozinky
Postup:
Hrozinky jsem zalila převařenou vodou, nechala odstát, poté je scedila a ještě prolila studenou vodou. Cuketu jsem nastrouhala na jemno a slila přebytečnou vodu. V míse jsem ji smíchala s rozpuštěným a vychladlým máslem, rozšlehanými vejci a se zakysanou smetanou. V druhé nádobě jsem smíchala mouku, oba cukry, sodu, skořici, kakao a špetku soli. Suché suroviny jsem vmíchala do cuketové směsi a přidala nasekané ořechy a hrozinky.Do silikonových forem jsem nalila těsto vždy do 2/3 a pekla ve vyhřáté troubě na 170 ° přibližně 25 minut.
Upečené muffiny jsem nechala 5 minut "odstát", poté jsem je vyklopila a nechala zcela vychladnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat