Suroviny na 2 porce:
1 větší dýně Hokaido
1 malý hrníček jasmínové rýže
2 cibule
1 stroužek česneku
6 větších žampionů
1/2 cukety
50 g sýru s modrou plísní
sůl
pepř
+ plech, pečicí papír
Postup:
Nejprve jsem ve slané vodě uvařila hrníček jasmínové rýže.
Dýni jsem seřízla a vydlabala vnitřek. Zevnitř i zvenku jsem ji pomazala řepkovým olejem.
Na pánvi jsem orestovala nadrobno nakrájenou cibuli a žampiony. Po pár minutách jsem přidala na kostičky nakrájenou cuketu, osolila, opepřila, přidala prolisovaný česnek a ještě pár minut restovala.
Uvařenou rýži jsem přimíchala na pánev ke zbylé směsi a nakonec jsem vmíchala na kostky nakrájený sýr.
Celou směs jsem napěchovala zpátky do dýně a pekla ve vyhřáté troubě asi 40 minut na 180 °C.
Žádné komentáře:
Okomentovat