Všechny nové začátky jsou těžké. Známe to všichni. Přestanu
jíst sladké. A za všemi těmi čokoládami a tyčinkami udělám tlustou čáru
poslední návštěvou cukrárny. Začnu se více hýbat. Ale počkám si na jaro, venku
bude teplo a určitě začnu běhat. Přestanu prokrastinovat. Ale dneska se mi
vůbec nechce z postele. Přestanu jíst mléčné výrobky. Ale dneska mám chuť
na nějaký super jemný vláčný koláč.
Suroviny na korpus:
150g celozrnné pšeničné mouky
150g hladké pšeničné mouky
4 lžíce cukru
½ lžičky soli
160g másla
5 lžic vody
Suroviny na náplň:
500g mascarpone
2 vejce
vanilkový cukr
3 lžíce celozrnné pšeničné mouky
4 velké hrušky
šťáva z ½ citronu
plátky mandlí
V míse jsem smíchala obě mouky, cukr, sůl, máslo a
utvořila drobenku. Po přidání vody jsem uhnětla těsto, které jsem zabalila do
potravinové folie a dala na hodinu chladit do ledničky.
Troubu jsem předehřála na 180 °C, těsto natlačila do máslem
vymazané koláčové formy na dno i na okraje a propíchala jej vidličkou. Pekla
jsem zhruba hodinu.
Mezitím jsem si připravila náplň. Hrušky jsem oloupala a
nakrájela na tenké plátky, které jsem vložila do mísy a pokapala citronem. V další
míse jsem ušlehala mascarpone s vejci, cukrem a moukou.
Na upečený mírně vychladlý korpus jsem nalila mascarponovou
směs, pokladla plátky hrušek a posypala mandlemi. Pekla jsem dalších 45 minut.
Koláč po vychladnutí vložte do lednice a podávejte nejlépe
studený, poprášený moučkovým cukrem a s šálkem horkého kakaka.
Žádné komentáře:
Okomentovat