neděle 5. března 2017

Maminčiny zelné placky

Jedno z mých nejoblíbenějších dětských jídel. Naše mamka vždycky vaří na přání, když máte narozeniny nebo svátek. No a já si vždycky k svátku přeju zelný placky. Takže teď je to pro mě takové vzpomínkové nostalgické jídlo, o které se s vámi chci podělit.

Na 4 porce budete potřebovat:
60 dkg syrového bílého hlávkového zelí
20 dkg celozrnné mouky
3 vejce
¼ l mléka
sůl
řepkový olej

Postup:

Zelí uvařte v osolené vodě doměkka. Poté pokrájejte nadrobno, smíchejte s moukou, vejci, solí a mlékem. Ingredience individuálně přidávejte, dokud vám nevznikne těsto asi jako na bramboráky. Na kapce řepkového oleje smažte na pánvi (nebo na lívanečníku pro hezčí tvar) z obou stran do zezlátnutí. Podávejte s bramborem nebo k večeři s chlebem.



Žádné komentáře:

Okomentovat