Prší. Peču. Nejsem bábovka. Jen někdy. Ale nepodceňujte bábovky. Nikdy nevíte, kdy vás nějaká překvapí. Jako třeba tahle…
Suroviny:
100 g hladké mouky
150 g celozrnné mouky
20 g holandského kakaa
15 g mleté skořice
prášek do pečiva
150 g ořechů a rozinek
150 g hořké čokolády
150 g másla
65 g cukru moučka
5 žloutků
100 ml červeného vína
100 g zakysané smetany Free From
5 bílků
65 g cukru krupice
Postup:
V jedné míse smíchejte mouky, kakao, skořici, prášek do pečiva, nahrubo nasekané ořechy, rozinky a nastrouhanou nebo nasekanou hořkou čokoládu.
Ve druhé míse ušlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem a žloutky. Přimíchejte červené víno a zakysanou smetanu.
Ve třetí míse vyšlehejte bílky s cukrem krupice. Sníh opatrně vmíchejte do vyšlehané vínové směsi. Nakonec vmíchejte sypkou směs. Pokud je těsto příliš husté, nařeďte rostlinným nebo sójovým mlékem.
Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou. Těsto přelijte do formy a pečte cca 45 minut na 170 °C.
(Inspirace na http://www.chezlucie.cz/2010/11/comtesa-de-noir.html .)
Žádné komentáře:
Okomentovat