neděle 5. března 2017

Usmiřovací snídaně

Jistě to dobře znáte. Čas od času se prostě stane, že se s vaším ajťákem / muzikantem / ekonomem / ekologem pěkně od plic pohádáte. A přiznejte si to, někdy je to dokonce z určité části i lehce vaše chyba a ten kluk se chudák jenom brání a vlastně vůbec neví, proč na něj ječíte s válečkem v ruce. A možná se vám taky někdy stává, že po takové výživné hádce zíráte do noci do tmy, v duchu ještě několik hodin vymýšlíte přesvědčivé argumenty a konspirační teorie, až nakonec, pro úplné vyčerpání, sami pro sebe uznáte, že jste to trošku přepískly.

No, a když k tomuhle závěru dojdu já, vstanu ráno dřív a udělám usmiřovací snídani. Je to takové moje „promiň, ale určitě se to bude ještě někdy opakovat“.

Usmiřovací snídaně je strašně jednoduchá, takže to zvládnete i po probdělé noci plné suptících myšlenek a vraždících pohledů na vaši klidně oddychující spící drahou druhou polovičku, která vás svým nevinným spánkem dovádí k ještě většímu šílenství.

Ingredience na 2 porce (dejte si taky, zas tolik se trestat nemusíte):
2 velké zralé banány
ořechové máslo
ořechy, rozinky
mletá skořice
datlový sirup
(Plus můžete dodat strouhanou čokoládu, kokos, sušené ovoce apod.)

Banány překrojte podélně napůl a silně potřete ořechovým máslem. (Nešetřete na něm, nezapomeňte, že je to usmiřovací snídaně). Posypte skořicí a poklaďte ořechy a rozinkami. Výsledný efekt podtrhněte politím datlovým sirupem.


Věřte, že vše bude odpuštěno.





Žádné komentáře:

Okomentovat